CKV
Vorige Start Volgende

 

BCA
En nu jij...
Scolair
Mapinhoud CKV
Achtste uur
CKV-TiP
Omgeving
Achtergronden
Resultaten
Brieven

Kunst en cultuur voor jou!
Inleiding 

 

'Doe even normaal zeg! Kunst en cultuur.
Een beetje moeilijk doen over een schilderij of een standbeeld.
Dat is toch niks voor mij!'

Maar kunst en cultuur zijn er juist wel voor jou. Sterker nog: je kunt er niet om heen. Kunst en cultuur kom je overal tegen.

 

Elk land heeft zijn eigen cultuur. Dat merk je als je in het buitenland op vakantie bent. Het eten is anders. Er wordt andere muziek gemaakt. En de mensen hebben andere kleding aan. Dat is cultuur.
Ook groepen hebben zo hun eigen cultuur. Kijk maar om je heen. Wat dacht je van jongerenculturen als punkers, skaters of gabbers? Ben je een chatter of een fanatieke stapper? Ook dat is cultuur.
Of je nu wilt of niet, jij doet ook aan cultuur. Je luistert naar muziek, of je kijkt naar graffiti. Je vindt een schilderij heel mooi, of een gebouw juist heel lelijk. Zonder cultuur zou alles vreselijk saai zijn.

Sommige cultuur vinden we erg mooi of belangrijk. Dat noemen we kunst.

Kunst en cultuur zijn overal en iedereen heeft ermee te maken. Daarom is er het schoolvak CKV: culturele en kunstzinnige vorming. Het leuke is dat je op stap mag. En je mag zelf kiezen wat je gaat doen. Je kunt naar het theater gaan, naar een film, een concert, een tentoonstelling of een cultureel festival. Of heb je een ander idee? je krijgt zelfs CKV-bonnen en een CKV-pas om mee te betalen. Dat scheelt een hoop geld.

In het boek Palet, Culturele Kunstzinnige Vorming voor het VMBO, maak je alvast kennis met een aantal kunstsoorten. Dan weet je waar je op kunt letten als je ergens gaat kijken of luisteren. En natuurlijk willen anderen wel weten wat je hebt beleefd. Daarvoor zijn de kijkwijzers. Lekker makkelijk.

Kunst en cultuur zijn er voor jou. Dus kijk, luister en geniet!

 

Terug naar begin

Voor info: HWN 
Friday 01 February 2008 12:33:38    HWN